Worteltaart op vrijdag

24-01-2014 21:46

Deze week vindt de donderdag bakdag op vrijdag plaats. mijn vader heeft morgen verjaardag en vroeg of ik weer worteltaart wil maken. 

Worteltaart is een heerlijk kruidige cake met een zoete glazuurlaag.

 

Ingredienten

Voor de taart

4 eieren
300g bloem
250g bruine basterdsuiker
185mL zonnebloemolie
400g wortelen 
55g gepelde walnoten
1 zakje bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout

voor de romige glazuurlaag

180g zachte boter
100g roomkaas
3 druppels vanille-extract
250g poedersuiker

 

Extra

 

Keukenmachine/mixer

bakvorm doorsnee 24cm

oven voorverwarmen op 180 graden Celcius

 

Bereidingswijze

 

De taart

Schil en rasp de wortels, had de walnoten fijn en klop de eieren los.

Smeer de vorm in met boter en bestuif met bloem

Klop de ieren met de ruiker tot een romige massa en roer de olie erdoorheen

Zeef de bloem met het zout, de kaneel en het bakpoeder erboven en mix het geheel

Voeg de wortelen en de walnoten toe. Meng alles goed

Doe de massa in de bakvorm en bak ongeveer een uur. Een houten prikker moet er schoon uitkomen

Laat de taart een kwartier in de vorm en daarna op een bord of schaal afkoelen

 

Het glazuur

Meng de zachte boter met de poedersuiker

Voeg roomkaas en vanilleextract toe en meng het totdat je een mooie romige massa hebt.

Spatel de glazuur (niet te netjes) over de taart heen

 

Eet smakelijk!