Worteltaart op vrijdag
Deze week vindt de donderdag bakdag op vrijdag plaats. mijn vader heeft morgen verjaardag en vroeg of ik weer worteltaart wil maken.
Worteltaart is een heerlijk kruidige cake met een zoete glazuurlaag.
Ingredienten
Voor de taart
4 eieren
300g bloem
250g bruine basterdsuiker
185mL zonnebloemolie
400g wortelen
55g gepelde walnoten
1 zakje bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
voor de romige glazuurlaag
180g zachte boter
100g roomkaas
3 druppels vanille-extract
250g poedersuiker
Extra
Keukenmachine/mixer
bakvorm doorsnee 24cm
oven voorverwarmen op 180 graden Celcius
Bereidingswijze
De taart
Schil en rasp de wortels, had de walnoten fijn en klop de eieren los.
Smeer de vorm in met boter en bestuif met bloem
Klop de ieren met de ruiker tot een romige massa en roer de olie erdoorheen
Zeef de bloem met het zout, de kaneel en het bakpoeder erboven en mix het geheel
Voeg de wortelen en de walnoten toe. Meng alles goed
Doe de massa in de bakvorm en bak ongeveer een uur. Een houten prikker moet er schoon uitkomen
Laat de taart een kwartier in de vorm en daarna op een bord of schaal afkoelen
Het glazuur
Meng de zachte boter met de poedersuiker
Voeg roomkaas en vanilleextract toe en meng het totdat je een mooie romige massa hebt.
Spatel de glazuur (niet te netjes) over de taart heen
Eet smakelijk!
